AirFlow

Detta är en skonsam behandling som får tänderna att återgå till sin naturliga färg och utförs främst av tandhygienister. Behandlingen är mycket uppskattad och lämnar en ren och fräschhet i munnen. Behandlingen fungerar genom att med en särskild blästerteknik tillsammans med salter och vatten polera bort beläggningar och missfärgningar på tänderna.

Tänk på…

Efter en tandblekning så fortsätter processen ungefär 3-4 dagar och därför bör patienten att undvika intag av livsmedel som kan färga tänderna, tex läsk, rödbetor, te, tobak, soya, kaffe, vin, färgade tandkrämer, choklad mm. Efter användning av blekskenor så är det viktigt med hydrering av tänderna så patienten rekommenderas därför att dricka ordentligt med vatten mellan passen då skenorna inte används samt upprätthålla en optimal munhygien med tandborstning två gånger per dag samt fluoridskölj.

Biverkningar…

Inledningsvis eller efter behandlingen kan patienten uppleva ilningar och irriterat tandkött vilka kommer försvinna efter vanligtvis 2-3 dagar. Ojämn vithet eller vitare fläckar är övergående och försvinner efter 1-2 veckor.